Tijdens mijn eerste opleiding heb ik besloten dat ik een studie wilde doen waarbij ik mijn creativiteit kwijt kan en waarmee ik iets goeds kan doen voor de wereld. Bij de studie Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning (Wageningen University & Research) kon ik hiermee aan de slag. Ik zat in het tweede jaar van de bachelor Bestuurskunde, nadat ik mijn diploma aan het Stedelijk Gymnasium Nijmegen had gehaald, toen ik de switch heb gemaakt. Inmiddels doe ik de specialisatie Landschapsarchitectuur in de master. Ik houd veel van natuur en heb gewerkt bij restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Het restaurant heeft inmiddels twee gewone Michelinsterren en een groene Michelinster, werkt samen met voedselbos Ketelbroek en streeft naar een wereld waar, als voedselbron, planten de hoofdrol spelen in plaats van dieren. Dit soort vernieuwende concepten over het inrichten van onze ruimte en natuur, zijn dingen waar ik me graag mee bezighoud. Daarnaast kunnen tuinen, landschappen en openbare ruimtes ook op een zeer esthetische manier worden ontworpen. Zo kan het ontworpen landschap dus heel mooi, heel nuttig, en beter voor de wereld zijn. Ondertussen heb ik twee keer stage gelopen bij H+N+S Landschapsarchitecten. Een deel van mijn tekeningen zijn ook gepresenteerd in het boekje ‘Biomassateelt als ontwerpopgave’ van Probos. Daarnaast heb ik stage gelopen op de boomkwekerij van Chris van der Wurff in Heeze. Daar heb ik veel geleerd over (Nederlandse) boomsoorten en waar je rekening mee moet houden als landschapsarchitect. Ook ontwikkel ik me verder op academisch gebied door middel van meerdere studentassistenschappen. Zo ben ik constant op zoek naar datgene wat ik interessant, mooi en belangrijk vind om mij verder te ontwikkelen in mijn studie en later als landschapsarchitect, en als mens.
Back to Top